För vår kund Dacia har vi nöjet att löpande producera nativeartiklar som publiceras under Dacia Stories. Dessa artiklar skildrar personliga berättelser från Dacias egna lojala kunder; där dessa personer äger en Daciabil och samtidigt ägnar sig åt antingen någon extremsport, har ett säreget intresse eller använder Dacias bilar som fordonsflotta. Oavsett vad dessa personer brinner för har deras Dacia på ett eller annat sätt underlättat deras liv.

Vahid Demic, känd som Friluftsbaba på Instagram, fick en unik möjlighet att testa och utvärdera Dacia Jogger Hybrid under ett par veckor. Denna samarbetsupplevelse gick långt utöver en vanlig produktrecension och blev en berättelse om hur bilen och dess egenskaper under några veckor underlättade Vahid och hans familjs naturupplevelser.

Intervjun med Friluftsbaba var en del av en större influencer-aktivering där vi valde att synas i hans kanaler, särskilt på Instagram, där han har en imponerande följarskara. Hans följare är också väldigt engagerade och när han körde frågestund om nya Dacia Jogger Hybrid, trillade det in många frågor.

Artikeln vi skrev om Friluftsbaba tog vi även ut som native, och den genererade det högsta antalet läsare och engagemang via Aftonbladet och Blocket. Vad var det då som gjorde denna artikel så speciell?

Först och främst byggde vi artikeln på ett starkt underlag som inkluderade högkvalitativa bilder och filmer som lades upp på Youtube samt ett välformulerat och målande personporträtt. Detta tillät läsarna att verkligen få en känsla för bilen och Vahids personliga upplevelser av den. Vi valde att inte bara fokusera på tekniska funktioner, utan i stället inriktade vi oss på att förmedla en mänsklig röst i artikeln. Det handlade inte bara om bilen, utan om Vahid och hans familjs stora friluftsintresse och hur viktigt det är med en bil som underlättar äventyren.

En annan artikel vi skrivit handlar om Robin, en passionerad jägare och hans Dacia Duster. Robin delade med sig av sina äventyr och hur Dacia Duster är mer än bara ett fordon för honom – det är en trogen följeslagare.

Vi har även intervjuat Rikard på Välstädat, ett städbolag som har valt Dacia Sandero som sitt val av arbetsfordon. Under produktionens gång insåg vi hur Dacia påverkat deras dagliga rutiner och hur bilarna har spelat en betydande roll i att effektivisera deras arbetsvardag.

Uppdraget att fånga alla dessa härliga stories från Dacias nöjda kunder har inte bara gett oss möjligheten att utforska och dela spännande kundberättelser, utan det har också stärkt vår förståelse för hur Daciabilar kan anpassas och integreras i olika verksamheter och livsstilar. Vi är stolta över att ha bidragit till att väcka dessa berättelser till liv och dela dem med en bred publik som får bekanta sig med Dacia som varumärke på ett djupare plan.