Det väcktes uppmärksamhet när Pernod Ricards globala initiativ, Jameson Connects, anordnade ett hejdundrandes musikevent på Vassa Eggen i centrala Stockholm under hösten 2022. Över 40 livemusik-gigs har spelats. Initiativet har skapats för att utveckla den lokala livescenen och ge mindre lokala artister en chans att visa upp deras musik inför en större publik.

När Pernod Ricard kontaktade oss i syfte att få hjälp med all kommunikation kring eventet, kändes det givet för oss att ta oss an det roliga uppdraget. Vårt huvuduppdrag blev att skapa kommunikation för Jameson Connects sociala kanaler i syfte att skapa buzz och uppmärksamhet kring eventet. Detta för att stärka kännedomen om initiativet, locka fler besökare till gigs och hålla stadens musikscen levande.

Lösningen blev att vi tog ett helhetsgrepp över alla Jameson Connects sociala plattformar, både organiskt och annonserat. Under fyra månaders tid har vi fotat, filmat, redigerat och klippt ihop innehåll från alla gigs. Vi har skapat Reels-mallar och innehåll för deras sociala kanaler och skrivit copy. Vi har även designat Jameson Connects webbsida, tagit fram posters som synts på 300 platser runt om i Stockholm samt tagit fram en Spotify-lista med låtar av artisterna som spelat på eventen. Dessutom designade vi ett kassettband som tillsammans med en kassettspelare skickades ut som PR-utskick till svenska musikjournalister för att uppmärksamma de mer okända artisterna.

Så vad resulterade det hela kalaset i? En räckvidd på totalt 500 000, 4000 som tackade ja till spelningarna, 15 000 fysiska kontakter (inklusive vanligt besök på Vassa Eggen) och 5000 sålda drinkar under gigsen.

Artister som Lars Winnerbäck, Dregen och Lisa Miskowsky gjorde även spelningar som en överraskning för den trogna publiken, vilket har fått flera musikhjärtan att bulta lite extra. En fartfylld höst och ett roligt uppdrag fyllt av musik och underhållning. Precis så som vi gillar det!