Fem parkerade bilar med en halvmeter snö på taket, mitt i höstljumna och extremt snöfria Stockholm. Det väckte uppmärksamhet en fredagsmorgon hösten 2021 när vi lanserade vår första kampanj för Tänndalen. Ett uppdrag med huvudfokus att skapa awareness, buzz och engagemang kring Tänndalens position som en av de mest snösäkra skidorterna i Sverige.

Förutom de snöklädda bilarna innehöll aktiveringen ett samarbete med fotografen, bergsklättraren och influencern Emma Svensson, som hjälpte till att sprida budskapet på sina sociala kanaler. Dessutom hade vi knutit till oss ytterligare två snöälskare: The Bunch-skidåkarna Magnus Granér och Alex Hackel. De två skidproffsen passade på att göra lite tricks i Observatorielunden i en hoppbacke vi byggt upp för det speciella tillfället. Förvånade morgonresenärer fick då se avancerade skidhopp utövas över ett snöklätt biltak, där både en och annan mobilkamera spontant åkte upp för att sprida det iögonfallande eventet på egna sociala kanaler.

Så hur gick det då? Den förtjänade räckvidden under helgen, uppgick till totalt 180 983 visningar via våra influencers. Den betalda räckvidden på totalt 50 000 kronor nådde samtidigt 929 024 personer och fick 1 306 815 impressions. Förutom det fick vi extra social buzz tack vare förbipasserande som engagerade sig i eventet på egna kanaler. Allt i en kampanj som kommer ge avtryck i snön en lång tid framöver.