3D-annonser florerar världen över just nu. Många stora varumärken väljer att skapa 3D-animeringar för att nå ut till tänkta målgrupper på ett mer nyanserat och kreativt sätt.

När vi under 2021, tillsammans med OMD, vann uppdraget att hitta ett sätt för klädesmärkesjätten Zalando att förstärka sin kampanj ”Låt det märkas”, kändes det givet för oss att haka på 3D-trenden. MEN, detta genom att addera DRUM:s egen ”lilla” touch på det hela!

I stället för att jobba med grafik valde vi att filma allt material inhouse. Den stora utmaningen var: Hur får man ett filmat material för 3D att upplevas som om att det verkligen händer fysiskt på plats, i stället för att animera produktionen?

Idéer spånades och lösningar byggdes. Vi byggde upp en studio med greenscreen och testade oss fram för att få till rätt brännvidd och vinklar. Allt för att slutresultatet skulle upplevas så verkligt som möjligt och för att slutresultatet skulle uppnå god effekt. När idén om 3D-DOOH var satt och studion var uppbyggd, var det dags att göra ut själva produkten. Artisten Sabina Ddumba, ansiktet utåt för Zalandos kampanj, filmades och produktionen körde i gång. Resultatet? Sveriges första filmade 3D-annons. Live in action. Mitt på Stureplan. Ett unikt mediaslag med stor WOW-faktor!

Ett stort tack till produktionsbolaget Bsmart för ett grymt samarbete ihop.